Blowkob møll

Bondage kolon..

Vondt i magen etterx smerter i livmor

Hvis du er eller kan være gravid, kan smertene skyldes en abort eller svangerskap utenfor livmoren. Dette skjer normalt 10-12 dager før neste mesntruasjon. Etter definisjonen har de da et infertilitetsproblem, og kan begynne utredning. Ved ønske om bevaring av fruktbarhet, kan man fjerne muskelknuten ved kikkhullsoperasjon (laparoskopi) eller ved åpen operasjon. Graviditet, bruk av p-piller og røyking kan redusere risikoen for muskelknuter, mens overvekt og hormonbehandling i klimakteriet øker risikoen. Svært mange kvinner opplever å få muskelknuter i livmoren. Hvis du får svært sterke smerter som oppstår i løpet av relativt kort tid og som er av en ukjent karakter, bør du søke lege umiddelbart. Det er ikke risiko for at muskelknuter utvikler seg til noe ondartet. De rikelige blødningene kan føre til blodmangel (anemi). Smerter nederst i magen kan også skyldes en tarmsykdom eller en rygglidelse.

Videos

Fakta om underlivssmerter: Vondt i magen etterx smerter i livmor

Klassiske symptomer ved underlivssykdommer er smerter, utflod og unormale blødninger, herunder blødning etter overgangsalderen. Endometriose er en tilstand der det finnes livmorslimhinne andre steder enn inni livmoren. Tilførsel av hormoner i overgangsalderen kan fremkalle vekst. Så lenge muskelknutene tilføres hormoner i form av østrogen og progesteron, kan de fortsette å vokse og kan gi økende plager, men etter overgangsalderen minsker de i størrelse. Foreløpig brukes de bare som forbehandling før operasjon. Etter avsluttet behandling vil muskelknutene raskt vokse på nytt. Mange kvinner har underlivssmerter uten at det går ann å finne noen sikker årsak. Hormoner spiller en rolle for utviklingen. Det kan være at du har fått en sykdom som gjør at du trenger viktig behandling for å bli frisk. Jente 15 år, spørsmål, hei jeg er ei jente på 15 som er sammen med en gutt som er noen år eldre, men når vi hadde sex så fikk jeg veldig vondt i livmora etterpå, hvorfor?

Vondt i magen etterx smerter i livmor - Smerter i livmoren;

Sist oppdatert, muskelknuter i livmoren er knuter som oppstår i livmorens muskellag. Smerter ved menstruasjon (dysmenore) kan forekomme. Det kan være ulike årsaker. Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Legen må sjekke at de har et normalt seksuelt samliv, og at de kjenner til de mest fruktbare dagene i løpet av syklusen, som er seks dager som avsluttes med eggløsningsdagen som igjen er ca to uker før neste menstruasjon.

0 Svar till “Vondt i magen etterx smerter i livmor”

Legg igjen et svar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *